De Kwekerij

 

Het grootste gedeelte van Park Graveland bestaat uit de kwekerij. U kunt hier zelf zien hoe de Rhododendrons gekweekt worden in zo’n  200 verschillende soorten.
Dit gebeurt vanaf een klein stekje in de kas tot grote planten van zo,n 2 meter hoog.
Het kweken van rhodo,s is niet zo eenvoudig. Dit begint al bij de vermeerdering. De gangbare soorten worden  bij ons voornamelijk door stek vermeerderd. De bijzondere en yakushimanun soorten worden vaak geënt op de R. Cunningshams White. Nieuwe kruisingen worden vermeerderd door zaad.
De planten die van onze kwekerij komen, zijn gekweekt op gezonde drentse grond en hebben dan ook een goed wortelgestel en een mooie donkergroene kleur. En altijd een goede aanslag met gemengde zand - turf kluit.

Op de kwekerij worden de meest Rhododendron en Azalea gekweekt in een pot.  En met ons niewe pot in potsysteem kweken we ze op een duurzame manier waarmee we het milieu zo weinig mogelijk belasten.
Het kweken in potten heeft als voordeel dat de planten  in een samengestelde optimale voedingsbodem staan, en op tijd hun natje en droogje krijgen. En gedurende het gehele jaar in de tuin kunnen worden geplant
Soms krijgt de plant eenmaal in de tuin geplant bij de tuinliefhebber een terugslag. Dit kan worden voorkomen door bij het planten het plantgat te verbeteren met speciale Rhododendron grond.
De beste tijd om te verplanten is nog altijd van oktober tot half december en februari tot juni. In deze periode kunnen ook de planten met kluit worden geplant

Wij verkopen de Rhododendrons rechtstreeks van de kwekerij
De gangbare soorten hebben wij altijd genoeg op voorraad in verschillende maten van eén tot honderden stuks. Van de bijzondere en liefhebbers soorten meestal maar enkele of anders op bestelling, reserveer dan tijdig.
De planten kunnen bij ons afgehaald maar ook tegen een geringe vergoeding bezorgd worden door heel Nederland.
Openingstijden van de kwekerij zijn  vrijdag en  zaterdag
Voor de groothandel en hoveniersbedrijven kunnen wij een voorraadlijst op verzoek toesturen.
Mail naar kwekerij@graveland.nl en u krijgt hem zo spoedig mogelijk